Mozgás Info

Itt osztunk meg veletek minden újdonságot, ami a mozgással szorosan vagy lazán kapcsolatos: táplálkozás, étrend-kiegészítők, fitnesz, aerobik, fogyás, sportágak, új edzésmódszerek és mozgástípusok.

Friss topikok

Krajcsák Márk a fallabdáról...

2010.11.18. 13:34 :: CT2010

Utóbbi időben több, a fallabdával általában foglalkozó cikkel és anyaggal találkozhattatok az oldalon. Reméljük, nem bánjátok. Ez ki fog derülni a szavazásból. Addig is megelőlegezzük nektek a következőt: :) Mi őszintén szólva azért szeretjük, mert egy olyan sportág, amelyik felszálló ágban van a világon, és Magyarországon is (!).
Krajcsák Márk, a legsikeresebb magyar fallabdázóval készült riportból - illetve annak kivonatából - átfogó képet kaphatunk a fallabda jelenlegi helyzetéről kis hazánkban és kis bolygónkon.
A teljes cikket hamarosan megtaláljátok a cotcot.hu oldalon.
Magyarországon ma több, mint 50 ezer fő fallabdázik kisebb nagyobb rendszerességgel, így ez az egyik legjelentősebb szabadidős sportág. Gyors, változatos mozgás, ami az egész testet átmozgatja.
Bárki elkezdheti, akinek jó kondija - a squash a világ 3. legintenzívebb sportja -, és világos talpú cipője van. Egy profi mérkőzésen egy óra alatt 1000 kalória felett égetnek el a játékosok.
Az elkezdéséhez szükséges tudást pár óra alatt el lehet sajátítani, amatőr verseny győzelemhez viszont már évek kellenek, egy OB cím pedig legalább 10 év.
180 országban közel 20 millió igazolt játékos játssza, de egyelőre még nem olimpiai sportág. A nagyobb versenyeken üvegpályákat használnak amiket sokszor a szabadban állítanak fel. Rendeznek versenyt az egyiptomi piramisok között, a new yorki főpályaudvaron, vagy akár Rioban, a Copacabana.

 

Cikk: http://www.mozgas.info/profiles/blogs/krajcsak-mark-a-fallabdarol?xg_source=activity

komment

Címkék: márk krajcsák

süti beállítások módosítása