Mozgás Info

Itt osztunk meg veletek minden újdonságot, ami a mozgással szorosan vagy lazán kapcsolatos: táplálkozás, étrend-kiegészítők, fitnesz, aerobik, fogyás, sportágak, új edzésmódszerek és mozgástípusok.

Friss topikok

Tanulságok 300 km-en - egy nehéz nap estéje

2010.11.20. 21:45 :: CT2010

Aszonta legutóbb az egyik megmondóemeberünk - nem haragszunk rá, sőt ezért fizetjük - hogy ne "tépelődjek" a blogon, mert az senkit nem érdekel. A blog egy marketing eszköz - is lehet. Hm.... Én megfontoltam, esküszöm.

Nos, tehát ma sok helyen voltunk (nem is olyan) kis csapatunkkal. Megfigyeltük az IFBB testépítő VB előkészületeit az Uránia moziban, az ActivLab jóvoltából. Ellátogattunk Érdre, az első Cross Challenge OB-ra, szintén az ActivLab jóvoltából - sőt közvetítettük is. Emellett lementünk Győrbe, a Golden Ball Clubba is, saját jóvoltunkból, ahol az Amatőr Squash OB selejtezőjének szervezésében segédkeztünk. Igen, ma is belepakoltunk a 2 gépjárműbe, amelyet a FOX Autorent-től kaptunk - áldassék a nevük érte! - használatra. Ezekről az eseményekről jutott eszembe néhány kósza gondolat. A továbbiakban ezekről fogok tépelődni. Több dologról lévén szó, gondoltam rá, hogy szétszedem tematikusan (pl. marketing szempontból). Nos, nem tettem.Ha egyszer így jutott eszembe, hadd lássatok csak bele sötét lelki világomba. Viszont így picit hosszabb lesz. Amennyiben zavar a dolog, kérlek éljetek az informatika biztosította lehetőséggel, vagyis katt tovább! :)

Régóta hallunk mindenféle hangokat a különböző fitnesz és testépítő szövetségekről és szövetségekből, hogy akkora a szembenállás különböző érdekellentétek, személyes sérelmek, vagy ki tudja, hogy mi miatt - talán már ők sem - hogy a széthúzás helyrehozhatatlanul tönkre fogja tenni a sportágat. Ebből mi mit sem szoktunk észre venni. Persze, ebben annak is óriási szerepe van, hogy "csak" 4-5 éve járunk ilyen versenyekre. Azért csak, mert korábban állítólag rengetegen (!) voltak. Nos, amióta mi részt veszünk ilyen eseményeken, nincsenek rengetegen... Viszont azt sikerül tartani. Tehát, a helyzet nem romlik. Lehet, hogy talajt fogott. Ki tudja. Ma viszont, mintha egy picit kevesebben lettek volna. Talán egy picit drága volt a jegy? Nos, a jegy ára 10 ezer HUF(konvertibilis magyar Forint) volt. (sic!) Összehasonlításképpen volt már valami Madonna nevű csepűrágó a BS-ben, ő nyomta ennyiért a jegyeit a bolhán. Reméljük, holnap többen lesznek..!

Mindenesetre, amit ma még szintén tapasztaltunk, az az volt, hogy ez cross challenge dolog, ez bizony jó. Igen erős mezőny volt. Igazi fanatikusok. Ez jól is van az elején. A rendezvény színvonala is megfelelő volt, és itt említenénk meg, hogy az edzőterem (Testakadémia) is okés. Még Lakatos Péter, a Kettlebell magyarországi főinstruktora (kábé) is megjelent olyannyira, hogy ő adta át a díjak egy részét. Hiába, ügyes gyerek ez a harmatákos. Immár megérdemli, hogy a cross fit nagykönyvébe bekerüljön a neve nagy kezdőbetűvel is! ;) Harmat Ákos tehát, akinek személyében egy igazi műsorvezetőt is megismerhettünk. Ő lehet a cross challenge Berkes Lacija. (Vagyis szereti amit csinál, ért is hozzá, csak a mikrofont ne próbáld elvenni tőle!)

A Golden Ball Clubban pedig egy jó kis amatőr fallabda bajnokság zajlott le. Sok induló volt. Ezért dícséret és köszönet Milkovics Lászlónak, aki gyakorlatilag 1 hét alatt rántott össze 25 indulót! Kedveskéim, egyébként nem tudom, ki hogy képzeli el egy országos bajnokság selejtezőjét. (Tényleg, hogy?) A kérdés sokkal inkább az, hogy mi a különbség egy sima "házi bajnokság" és egy ilyen között. Kérdés, kinek a szemszögéből. Az esélyesek szemszögéből ég és föld, hiszen innen tovább lehet jutni az országos döntőbe! A kezdők, vagy kevésbé haladók számára viszont leginkább semmi. Hisz, ha úgysem tudsz tovább jutni, akkor tökmindegy. Ide nem mellesleg velünk tartott a világ egyik legjobb edzője - Sean Flynn, egykori világranglista 27., aki a Pro Squash Akadémia jóvoltából van Magyarországon, és tök jó fej - és ott helyben segített is tanácsaival kiköszörülni a versenyzők hibáit.

Hogy ez hol fog összeérni egy koherens egésszé? Nos, a 3 helyszín közül 2 volt, ahol jól éreztük magunkat. És vajon miért van ez? Nos, erre a hazafelé vezető úton lett egy teóriám. Ákos szólt a rádióban. Arra gondoltam, ez egy tehetséges srác! (Most biztos örül... :) ) Jó dolog, ha az ember le tudja írni az érzéseit, így kifejezésre juttatva őket. Ha mindezt dalszöveg formájában tudja megtenni, még jobb. Ha ráadásul még el is tudod énekelni, az szuper. És ha az embereknek tetszik, akkor a megélhetésed is biztosítja. Csúcs. Eszerint Ákos a hobbijának él, mert az emberek szeretik.

Hoppá! Ez nem fordítva van?

Szóval, mi nem állítunk semmit. Az, hogy itthon egy sportági szakszövetségben széthúzás van és/vagy nem működik hatékonyan, szinte már normális. Nincs ez másképp a squashban sem. Hogy egy szakmán vagy sportágon belül törésvonalak kezdenek kialakulni érdekellentétek mentén, szintén elfogadható. Nincs ez másképp az aerobik, vagy akár a crossfit esetében sem. Ettől még működhet a dolog. Sőt, kell is, hogy működjön!

Most akkor hogy jön ide a testépítés????

Hozzászólni itt tudtok: Mozgás Hálózata

Jó lenne, ha kommentelnétek rá, mert nagyon érdekelne. Bár be kell jelentkezni hozzá...

komment

Címkék: crossfit squash ifbb harmatákos tetsépítés

süti beállítások módosítása