Mozgás Info

Itt osztunk meg veletek minden újdonságot, ami a mozgással szorosan vagy lazán kapcsolatos: táplálkozás, étrend-kiegészítők, fitnesz, aerobik, fogyás, sportágak, új edzésmódszerek és mozgástípusok.

Friss topikok

Mozgas.info 2010 - 3. rész: Videós Aerobik Verseny

2011.01.02. 10:07 :: CT2010

Szóval, elérkeztünk a Mozgás Hálózata legnagyobb projektjéhez 2010-ben… Ott tartunk tehát, hogy építjük és töltjük az Online Edzéstárat, amikor észleljük, hogy ezzel már nem vagyunk elsők és egyetlenek. Nem mintha nem bírnánk a verseny okozta idegi feszültséget, azonban az a véleményünk, hogy ezen az amúgy is kicsi és töredezett piacon jobb a kisebb ellenállás felé menni. Vagyis felesleges sokadikként belekezdeni valamibe, és nem is apróznánk a piacot azzal, hogy mi csinálunk konkurenciát másnak. Különösen igaz ez egy nonprofit dolog esetében.

Legyen hát akkor valami, ami egyedi, amit más még nem csinált! És jött a VAV ötlete… Rengeteg kérdés is jött az ötlettel. Némelyik még ma is aktuális. Viszont éreztük, hogy ez egy működőképes ötlet. És ez be is igazolódott. Nagy volt az érdeklődés az első pillanattól – bár korántsem akkora, amekkorára számítani lehetne az aerobikoktatók száma alapján – ahogy vártuk.

Itt meg kellene állnunk egy szóra. A nagy érdeklődés alatt elsősorban azt értem, hogy sok volt az érdeklődő. Sokan kíváncsiskodtak: hogy fog zajlani, ki fogja elbírálni, mi lesz a fődíj, stb. De úgy is értem, hogy sokan be is fizették a részvétel feltételéül szabott nevetségesen alacsony regisztrációs díjat. Sokkal többen, mint ahányan elindultak végül… Ebben nyilván szerepet játszott az is, hogy nem igazán tudták, hogy miről is van szó.

Mindezeket figyelembe véve úgy számolunk, hogy az idei VAV-ra lényegesen többen fogtok jelentkezni – és lényegesen többen is fogtok elindulni. Épp ezért, vagy ennek érdekében is korábbi tapasztalataink alapján egy pár általános igazság és szabály már most kinyilatkoztatásra kerül, amelyek lévén az első VAV tapasztalatain alapulnak, simán beleférnek egy ilyen összefoglaló tematikájába. Emellett tanulságosak – még nekünk is…

A hatékonyság jegyében oly módon összegezzük a VAV-ot, hogy az már egy iránymutatás is legyen a következőre, sőt a versenyszabályzat alapja is lehet egyben.

Először is, ismét megtapasztaltuk, hogy nem tudsz olyan olcsó lenni, hogy némelyek ne találjanak drágának. Az idei VAV-ra magasabb lesz a nevezési díj. Ez biztos. Aki drágának találja, kérjük, ne jelentkezzen rá! Vagy jelentkezzen, de ne ossza meg velünk, hogy szerinte drága! Mi inkább vállaljuk a kockázatot, hogy e bölcsesség nélkül éljük le, ami még hátravan.

Úgy gondoljuk, sikerült megtalálnunk az ideális zsűrit. Lencsés Rita, Borsodi Balázs és Tatarek Rezső szakmai szempontból megkérdőjelezhetetlen, és mi emberileg is maximálisan meg vagyunk velük elégedve, és hálásak vagyunk a segítségükért. Akinek ötlete van további zsűritagokra, vagy a döntési mechanizmusra, kérjük, ne ossza meg velünk!

A döntési mechanizmus: ez egy szimpátia verseny, vagyis a győztes, akire a legtöbb szavazat érkezik. Azonban egy magára valamit is adó verseny nem tud létezni szakmai felügyelet nélkül. Ezt megtanultuk, elfogadtuk, beláttuk. Így nem kis hangsúlyt kap a szakma véleménye, döntése, amelyet a mi esetünkben a zsűri képvisel. A díjak közül pedig nem kevés a szakmai díjazott(ak)nak megy. Hogy akkor ők kapnak többet? Lehet. Ez megítélés kérdése. Szerintünk az első VAV-on mindenki (!) jól járt.

A díjak: ha egy összefoglalást próbálunk adni a díjakról azt mondanánk, hogy értékes tárgyi nyeremények voltak. Azért nem részleteznénk, mivel szerintünk nem ez a lényeg! A lényeg, hogy itt lehetőséget lehet kapni. Lehetőséget, hogy megmutasd magad a szakmának és a közönségnek. Néhányszor félreértésre, vitára adott okot, hogy nem tudtuk egyértelműen megmondani, hogy mit fog kapni a győztes, és milyen feltételek alapján. Sőt, többször módosult a versenyszabályzat is! Egyrészt, ez az első volt, minden gyerekbetegséggel együtt, másrészt a felajánlott díjakat mi nagyrészt csak közvetítettük stratégiai partnereinktől. Vagyis nem jelenthetem ki, hogy a győztes kap egy órát a Fitbalance-on, amíg nem tudjuk, hogy milyen erős a mezőny, és milyen jó a győztes produkciója, például. Ezt elkerülendő: ami biztos, mi lehetőséget adunk, hogy felhívd magadra a figyelmet, a többi rajtad múlik.

A teljesség igénye nélkül a győztes, Szőke Zita például közösen lépett színpadra Borsodi Balázzsal és Lencsés Ritával, fitnesz szaknyelvi képzést kapott az IWI-től, ActivLab nyereménycsomagot, sok-sok tárgyi nyereményt és media figyelmet nyert. Cikk jelent meg róla a Dieta és Fitneszben, a Blikkben, riport készült vele a Klub Rádióban, és csak ő tudja, hogy még hol…

Ugyanez igaz nagyrészt a szakmai győztesekre, Tokody Nikire és Paróczai Dettyre is, sőt még sokan mások is lehetőséget kaptak óratartásra a Fitbalance és Fitparade rendezvényeken. Egyre többen tűnnek fel közülük a legdivatosabb stúdiók óraadói között és sztárprezenterek mögött. Hogy ezt nem mi adtuk nekik? Nem is állítottuk. Mi csak segíthetünk felhívni rájuk/rátok a figyelmet…

A helyszín számunkra a Gold Oktatási Központ biztosította. Ismét hála érte! Reméljük, hogy megtérült nekik ez a befektetés… Mi biztosak vagyunk benne, hiszen több, mint 14 ezer megtekintése volt  a VAV-os videóknak.

Rengeteg szavazat is érkezett. Nagyon szoros verseny alakult ki Szőke Zita XCo órája és Vieira Lívia Zumba órája között. Fej-fej mellett haladva, hol egyik, hol másik vezetett. Végül mindketten 1000 szavazat fölé kerültek, és Zita nyert. Ez sajnos némelyeknek nagyon nem tetszett, de a szoros versenyek már csak ilyenek…

És a jövő? Az idei VAV hamarosan indul. Magasabb regisztrációs díjjal, kötöttebb feltételekkel, előre meghatározott forgatási napokkal, egyelőre kérdéses helyszínen. Az biztos, hogy a tavaszi Fitbalance május 8-án lesz. Mi addigra bőven szeretnénk lezárni a versengést. Hogy miért? Csak. J

A forgatási napok azért lesznek kötöttebbek, hogy ne forduljon elő, hogy egy videó felvétele miatt kelljen lekötnünk a termet, és felállni a stábnak. Továbbra is nonprofit jelleggel megy a projekt, de veszteségesen sem szeretnénk dolgozni.

Nagyjából tehát ezek voltak a tapasztalataink és ezek a feltételek is. Reméljük, most is sokan – még többen - jelentkeztek, de ha nem, ez akkor is így lesz. Szerintünk idén sem szabad kihagyni egy magára valamit adó aerobik oktatónak. Tutira megéri, ez a tapasztalat!

Idén már úgy tervezzük, hogy több kategória lesz. Lesz például külön wellness mozgásformák kategória és küzdősport jellegű dolgok is. Ezt az előjelentkezési szakasz után pontosítjuk. Az előjelentkezési szakaszban kedvezményes áron lehet majd jelentkezni. Úgy lesz majd, hogy egy e-mailt kell írni az aerobicverseny@mozgas.info címre, a következő adatokkal: név, óratípus, jelenlévők tervezett létszáma. És ez a kedvezményes szakasz… most indul!

Tyűha! Hoppá! Akkor adjátok tovább gyorsan az infót, és osszátok meg a közösségi oldalakon ezt a blogot, mert ez most komoly! Most derülnek ki a továbbiak, most dőlnek el a kategóriák…

Szerinted jó vagy? Mutasd!

Blikk cikk.

komment

Címkék: összefoglaló 2010 vav

süti beállítások módosítása