Mozgás Info

Itt osztunk meg veletek minden újdonságot, ami a mozgással szorosan vagy lazán kapcsolatos: táplálkozás, étrend-kiegészítők, fitnesz, aerobik, fogyás, sportágak, új edzésmódszerek és mozgástípusok.

Friss topikok

Az almáról...

2010.09.30. 19:00 :: CT2010

A vitaminokban és az ásványi anyagokban gazdag gyümölcs az egészséges életvitel elengedhetetlen része. Mint ahogy a közmondás is tarja minden napra egy alma, az orvost távol tartja.

Évezredes történet
Ki ne ismerné a bűnbeesés fő csábítóját, az almát. Az emberiség keletkezésével egyidős történetet, melyről számos legenda, mese született. A bűnös csábító a Trójai háborún át Tell Vilmosig minden korszak főszereplője. A különleges misztikummal megáldott gyümölcsöt, már az i.e. több ezer éve is ismerték. Fénykorát a rómaiak idejében élte. Az idősebb Plinius már harminchat különböző fajtáról tudósított.Ma már több ezer fajtája létezik>>

Minden napra egy alma!
Gyümölcssav- és vitamintartalma magas, több mint 20-féle ásványi anyag található benne. Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, kálciumot, nyomelemeket, A-vitamint, B- komplex vitaminokat, kevés C-vitamint.

...

A cikket itt találod.

komment

Címkék: táplálkozás étrend

süti beállítások módosítása