Mozgás Info

Itt osztunk meg veletek minden újdonságot, ami a mozgással szorosan vagy lazán kapcsolatos: táplálkozás, étrend-kiegészítők, fitnesz, aerobik, fogyás, sportágak, új edzésmódszerek és mozgástípusok.

Friss topikok

A szuperkompenzációról...

2010.09.24. 17:04 :: CT2010

Korábbi aktív tagunk Virág tollából újabb érdekes cikket osztunk meg veletek:

A lány a futógépen csak nyomta-nyomta, már több, mint egy órája. Futott, amikor megérkeztem a terembe és még akkor is futott, amikor a másfél órás edzésem végén távoztam. Minden nap... És napról-napra rosszabb teljesítményt ért el. Nem értette. "Miért nem fejlődök? És egyáltalán, miért érzem magam egyre rosszabbul? A rendszeres sport nem tesz szebbé-jobbá-ellenállóbbá?" De igen! A mértékkel végzett rendszeres sport igen.

Akkor most holnaptól sportolok! - hangzott el a felkiáltás egyik kedves ismerősöm szájából. A lelkesedés tartott is vagy 2 hétig, aztán minden visszazökkent a "rendes" kerékvágásba. "Miért nem lett jobb a kondim, hiszen sportoltam 2 hetet - úgy látszik, ez sem ért semmit!"

Tudom, hogy fenti 2 példával a két végletet reprezentáltam - ám a mozgáshoz való "viszony" gyakrabban jellemezhető fenti hozzáállások valamelyikével, mint gondolnád! Miért nem célravezető egyik sem?

Mert az edzéseket is, mint minden mást csak tudatosan, ésszel lehet csinálni, hogy kellő mértékben effektív legyen.

A teljes cikket itt találjátok.

komment

Címkék: cikkek virág

süti beállítások módosítása