Mozgás Info

Itt osztunk meg veletek minden újdonságot, ami a mozgással szorosan vagy lazán kapcsolatos: táplálkozás, étrend-kiegészítők, fitnesz, aerobik, fogyás, sportágak, új edzésmódszerek és mozgástípusok.

Friss topikok

Fitnesz és aerobik stílusok: XCO

2010.08.19. 11:32 :: CT2010

 

Ennél az eszköznél ismét csak félig dolgozunk saját kútfőből. Olyan értelemben félig, hogy nem mi írtuk, viszont a mi oldalunkon van fent - sok más mellett...

Ott pedig az egyik legautentikusabb személy e témában Szőke Zita. Igen, már megint őt emeltük egy cikke kapcsán. Ennek több oka is van: jó kis cikk, Zita az egyik legaktívabb tagunk, és mint már írtuk is ő aztán hiteles a témában. (Nézz csak fel az oldalra, van egy két videó is a témában!)

Következzen tehát Zita cikke - ne feledjétek, hogy a cikk 2008. év végén született.

"Az Xco egy új eszköz, melyet mozgó súlyzónak is hívnak. Nem más, mint egy alumínium henger, melyben vaspor és quarckristály található. A henger dinamikus ide-oda mozgatása során a híg tömeg a henger egyik oldaláról a másikra kerül. Ez az ide- oda mozgatás egyidejűleg feszít meg ellen izmokat, mint pl. a karhajlító és karfeszítő izmokat, a mellet és a hátat, egyúttal védi az ízületeket.
Előnye a normál súlyzóval szemben, hogy nem mozdulatlan tömegről van szó. Ez a mozgás arra ösztönzi a mélyen fekvő kötőszöveteket, hogy gyorsabban és nagyobb számban állítsanak elő új sejteket.
A szalagok, az inak és az izomszövetek egyszerre regenerálódnak az intenzív tréning során, az erek fala is megerősödik.
Hatásai:
Tartásjavító, zsírégető: megmozgatja a testtartásért felelős izmokat, a pulzusszám megnő, így gyorsul a zsírégetés.
Koordináció: javul az izmokon belüli, valamint az izmok közötti koordináció.
Hajlékonyság és mozgékonyság: mivel teljesen kihasználjuk a mozdulatok sugarát, ezért fejlődik a koordináció és a test stabilizációja, javul a ruganyosság.
Regenerálás és védelem: regeneráljuk a mélyen fekvő kötőszöveteket/ mélyizom torna/ egyúttal kíméljük, védjük az ízületeket.
Feszítés és koncentráció: az edzés fokozza az erőt, a gyorsaságot, a kitartást, valamint a koordinációt, mint alap motoros képességeket.
Mester trénerek: Lencsés Rita, Borsodi Balázs
Pécsen Szőke Zita tart Xco-tréningeket"

A cikk forrása: Szőke Zita (www.mozgas.info)

Természetesen XCO-t is tudsz vásárolni a Mozgás Shop-ban...

komment

Címkék: fitnesz aerobik xco trainer xco trainer

süti beállítások módosítása