Mozgás Info

Itt osztunk meg veletek minden újdonságot, ami a mozgással szorosan vagy lazán kapcsolatos: táplálkozás, étrend-kiegészítők, fitnesz, aerobik, fogyás, sportágak, új edzésmódszerek és mozgástípusok.

Friss topikok

A Mozgás Hálózata tevékenysége - 1. Videós Aerobik Verseny

2010.08.18. 15:54 :: CT2010

A Mozgás Hálózata több, a mozgást, egészséget támogató, a piacon egyedülálló, úttörő kezdeményezést indított. Ezeket fogjuk nektek minisorozatunkban bemutatni. Hogy nagyjából mikről lesz szó?

Videós Aerobik Verseny, Online Edzéstár, Táncolj Értünk, Hálózat Mozgolódói Választás, Testépítő Edzés és Étrend szeminárium, Mozgás TV, Mozgás Shop, ...és a többiről majd később!

Ezek közül is kiemelkedik a Videós Aerobik Verseny. Ezt a kezdeményezést azért indítottuk, mert azt vettük észre, hogy az aerobik oktatók el vannak zárva a tágabb nyilvánosság elől. A piac konzerválódott néhány évvel ezelőtt. Aki akkor bele tudott kerülni a körforgásba, azóta is benne van. Ez nem is lenne probléma, de az újabb belépők elől el van zárva a piac. És itt nem is főleg a nagyobb rendezvényeken való megjelenéseket említjük, hiszen az talán normális, hogy oda a rutinosabbak kerülnek meghívásra. Vagyis ez talán jól is van így. Nem tudjuk. Csakhogy hol tud rutint szerezni egy kezdő/haladó tehetséges edző? Hát, sehol. Na, ez már biztos, hogy nincs jól így. És itt most nem a már befutott prezenterek ellen beszélünk. Sőt, valójában nekik is az lenne az érdekük, hogy egy kicsit felpezsdüljön a szakma. Most, a megrendelő vagy választ sztárokat, vagy nem tartja meg a rendezvényt. Jobb esetben csak fitnesz/aerobik nincs rajta. Már, ha ez jobb eset lehet... Gondolhatjuk, persze, hogy már így is elég rendezvény van, és már azok sem tudnak megtelni. Csakhogy szerintünk inkább több, kisebb rendezvényre lenne szükség. (Helyi aerobik oktatók, prezenterek, kisebb költségvetés, könnyebb megtérülés, kisebb támogatói díjak. Persze, ehhez arra is szükség lenne, hogy az egészséges életmód terjesztését ténylegesen társadalmilag hasznos tevékenységként kezeljék, és ez a helyszínek árában is megnyilvánulna. De ez már tényleg egy másik történet...)

http://vimeo.com/12735243

És mi helyzet a fogyasztókkal? Ők honnan tudják, hogy mitől jobb Lencsés Rita és Borsodi Balázs, Tatarek Rezső, Füzessy Balázs, vagy a többi sztárprezenter, mint bárki más? A sztárokat úton-útfélen láthatja, de egy átlagos (ld. nem sztár) edzővel hol találkozhat?

Adta magát tehát az ötlet, hogy csináljunk egy olyan versenyt, ahol lehetőséget adunk minden edzőnek, hogy megmutassa magát akár az egész ország érdeklődő közönségének, hátha meg tudja mutatni, hogy vele nem lehet nem számolni. Úgy döntöttünk, hogy emelkedjen ez a verseny felül szakami klikkeken, érdekszférákon, tehát döntsön a pártatlan közönség!

Hogy a korrekt szakmaiság is biztosítva legyen, felkértük a szakma három vitathatatlanul elismert képviselőjét, Lencsés Ritát, Borsodi Balázst és Tatarek Rezsőt, hogy nem zsűriként, de vállalják el a verseny szakmai felügyeletét. Ezáltal is garantálva, hogy e három szakember megnézze versenyzőink videóit, vagy esetleg a felvételt is élőben. A győztes kilétéről ugyan a közönség dönt, de itt azért nem csak a győztes nyer.

Hogy ki mit nyer? A közönség, mert megismeri az ország legaktívabb oktatóit, akik egy ilyen versenyen való indulást is vállalnak, megismer újabb eszközöket, és akár ki is próbálhatja otthonában az összes mozgásformát. A versenyzők, mivel országos ismertségre is szert tehetnek, mindegyikük videóját megnézi az egész szakma, ez akár azonnal újabb lehetőségekhez juttatja őket. A legjobbak pedig jogot nyernek óratartásra a legnívósabb rendezvényken (pl. Fitbalance, Fitparádé). A szakma pedig új arcokat és érdeklődőket kap.

A verseny eddig összegzése: júniusban indultak a forgatások. Sok érdeklődő volt, a bátrabbak neveztek, a legbátrabbak el is jöttek. Olyan is akad, aki befizette a regisztrációt, de mindeddig nem hallottunk felőle. Érdekes... A feltöltött videókat több ezren nézték meg és több ezren is szavaztak rájuk. Az eredményeket még nem tudjuk. Mindenesetre a verseny augusztus végén lezárul. Addig még minden megtörténhet...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Ahol a Videós Aerobik Versenyről még olvashattok:

http://www.mozgas.info/,
http://www.csajokmagazin.hu/index.php?id=mozgas&idd=332,
http://www.blikk.hu/blikkfitt/jelentkezz-te-is-az-aerobik-megasztarra-2021270/
http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=120251677993851
http://sporthirado.hu/cikk-magyar_sportok-varunk_legy_az_elso_aerobik_megasztar_-37829

komment

Címkék: verseny videós aerobik vav

süti beállítások módosítása